VCNH Posts

Nieuwjaarsborrel – AFGELAST

Het zal geen verrassing zijn: de Nieuwjaarsborrel 2022 is afgelast. Dit gezellige samenzijn en de traditionele aftrap van het nieuwe seizoen stond gepland op 9 januari. Het eerstvolgende evenement is de Algemene Ledenvergadering op 6 maart. Wellicht zien we elkaar dan weer. Blijf gezond!

Van de voorzitter

Beste leden van VCNH, 

We hebben met de club weer een apart jaar achter de rug. 2021 was opnieuw geen ‘normaal’ Vespa-jaar. Toch wisten we nog een paar ritten te rijden om dat speciale Vespa-gevoel te ervaren. Lekker toeren door het Noord-Hollandse landschap, weer of geen weer, en altijd gezellig. Net zoals de barbecue in het najaar. Gewoon lekker bijkletsen met heerlijk eten en aandacht besteden aan onze ereleden Joop en Nel. Terugblikkend kan ik zeggen: we hebben er het beste van gemaakt. Ik hoop dan ook dat alle leden goed door het jaar heen zijn gekomen en hoopvol naar 2022 kijken.  

De volle evenementenkalender van 2022 biedt in ieder geval weer perspectief om positief vooruit te kijken. Ook omdat we een paar nieuwe rituitzetters mogen introduceren. Leuk dat er steeds weer andere leden een rit gaan organiseren. Ik ben benieuwd naar de ‘eigen’ invalshoek van de nieuwe rituitzetters en hoe ze hun ideeën in een rit vertalen. Ik kijk er al met spanning naar uit.

Ik wens iedereen een gezond 2022 met een verse boosterprik.  

Namens het bestuur wens ik jullie goede feestdagen toe en laat de champagne knallen met Oud en Nieuw!  

Groet, 

Amar Voogt 

Voorzitter VCNH

Evenementenkalender 2022 bekend

We kunnen weer iets aan de agenda van 2022 toevoegen: de evenementenkalender van VCNH. ‘Save the date’! Vijf ritten, twee ledenbijeenkomsten, een sleutelmiddag en een club-BBQ! Nu maar hopen dat corona niet weer opnieuw roet in het eten gooit.

9 januari: Nieuwjaarsborrel

6 maart: Algemene Ledenvergadering

3 april: Sleutelmiddag

24 april: 1e rit (Jan Schrijver)

22 mei: 2e rit (Amar Voogt)

26 juni: 3e rit (Armin Wirtz)

24 juli: 4e rit (Johan Van Dijken & Albert van Zoolingen)

13 augustus: BBQ

18 september: 5e rit (Hans en Goletta Greefhorst)

19 september 2021, de laatste rit van het seizoen: De Oterleek-rit

In dit gekke Corona-jaar toch nog een rit van de VCNH. Op 19 september organiseert Jan Schrijver de laatste rit van dit jaar: de Oterleek-rit. Starten doen we bij Bianca`s Restaurant, Dorpsstraat 2, 1842 GV Oterleek. Verzamelen vanaf 10.00 uur, we starten de motoren om 10.30 uur. Geef je voor donderdag 16 september op bij Jan Schrijver 06-50435352/ jm.schrijver@quicknet.nl of bij Johan van Dijken 06-24656360/ j.dijken6@upcmail.nl. Let op: de rit is niet geschikt voor brom/snorscooters.

VCNH BBQ

Een mooi vooruitzicht: de VCNH BBQ. Het bestuur van VCNH nodigt zowel leden als niet-leden van harte uit voor deze zeer uitgebreide BBQ op zaterdag 28 augustus 2021.

De kosten voor leden en duoleden bedragen € 10,-p.p. Niet-leden betalen € 35,- p.p. De  BBQ wordt georganiseerd op bekend terrein: de middelbare school PCC Oosterhout, Vondelstraat 41 in Alkmaar.

Opgeven voor de BBQ is noodzakelijk. Doe dit voor 20 augustus a.s. bij Johan en Trieny. Tel: 06-24656360 of e-mail: j.dijken6@upcmail.nl.

25 juli 2021: de Oterleekrit

We gaan weer een rit rijden! Zondag 25 juli 2021: de Oterleekrit. Jan Schrijver heeft de tweede officiële clubrit van VCNH van dit jaar uitgezet in het mooie Westfriesland. Kenmerkend voor deze groene regio zijn de lange lintdorpen, die zijn ontstaan langs een kanaal, dijk of oeverwal. Deze lintdorpen zijn vaak kilometerslang en ontstaan in de middeleeuwen. Maar ook midden in het nabijgelegen polderlandschap liggen vaak prachtig, goed bewaard gebleven historische dorpjes. Ervaar het zelf tijdens de 70 km lange Oterleekrit.

Verzamelen vanaf 10.00 uur bij Bianca’s, Dorpsstraat 2, 1842 GV Oterleek. Vertrek: 10.30 uur.

Meerijden? Geef je dan voor 22 juli op bij ritmeester Jan Schrijver (jm.schrijver@quicknet.nl / 06-50435352) of Johan van Dijken (j.dijken6@upcmail.nl / 06-24656360).

(NB: De rit is niet geschikt voor brom/snorscooters.)

VCNH start weer op:

27 juni – Waterlandrit 2021

Het stof kan van de scooter af: we gaan weer een officiële clubrit rijden. De eerste VCNH-rit van 2021 slingert door het waterrijke landschap ten noorden van Amsterdam. De Waterlandrit 2021 start bij het Van der Valk Hotel Volendam: Wagenweg 1, 1145 PW Katwoude. We verzamelen vanaf 10:00 uur en vertrekken om 10:45 uur.

Meerijden? Geef je dan voor 23 juni op bij ritmeester Armin Wirtz (armin@onestopcom.nl / 06-20035351) of Johan van Dijken (j.dijken6@upcmail.nl / 06-24656360).

(NB: De rit is niet geschikt voor brom/snorscooters.)

VCNH: 1e rit (23 mei) afgelast

Het bestuur van VCNH heeft besloten de eerste rit van het seizoen (23 mei 2021) af te lasten. Helaas, maar we zien met de huidige coronamaatregelen geen ruimte om officieel een door de club georganiseerde rit te organiseren. Laten we hopen dat er binnenkort meer versoepelingen plaatsvinden. We zetten onze kaarten op rit 2: 27 juni 2021! We houden jullie op de hoogte. Misschien tot dan.

Blijf gezond!

Bestuur VCNH

Sleutelmiddag afgelast

Het zal geen verrassing zijn, maar het bestuur van VCNH heeft de Sleutelmiddag die gepland staat op zondag 25 april 2021 afgelast. Bijzonder jammer, omdat het doorgaans gezellige samenzijn voor de laatste keer bij onze technische man Jan Schrijver zou zijn. Jan heeft aangegeven dat hij stopt met het organiseren van de Sleutelmiddag en minder wil gaan sleutelen. Gelukkig blijft Jan wel als bestuurslid van VCNH actief.

Door het ‘pensioen’ van Jan is VCNH op zoek naar Jan Schrijver 2.0. Ben jij bereid om je kennis van Vespa’s te delen met clubleden die minder technische bagage hebben? Laat het dan weten aan een van onze bestuursleden.

Het eerstkomende VCNH-evenement is onze clubrit op 23 mei 2021. We zullen je tijdig informeren of deze rit doorgaat. 

Bestuur VCNH

Terug in de tijd: uit de oude doos

Er zijn twee bijzondere en zeer interessante filmpjes opgedoken van één van de voorlopers van VCNH, de VC Haarlem. Deze roemruchte Noord-Hollandse Vespa Club heeft twee Hemelvaart-evenementen op film vastgelegd in 1961 en 1962.

Op de films zijn vertegenwoordigers van vele nationale en internationale Vespa-clubs te zien. En dat Vespa-rijders soms rare capriolen uithalen, is blijkbaar van alle tijden. Misschien herkennen een aantal van onze oudere leden zichzelf nog wel in de oude beelden. Geniet van deze prachtige filmpjes.

Klik op onderstaande linkjes om de films te zien: