VCNH Posts

24 juli 2022: 4e rit VCNH

Zondag 24 juli starten we de motoren voor de 4e rit van VCNH. Ritmeester Jan Schrijver heeft opnieuw een fraaie rit uitgezet door typisch Noord-Hollands landschap. We starten in Bergen en slingeren via de duinen van Egmond tot aan Heemskerk, waarna we de pleisterplaats Assendelft aandoen. Vervolgens rijden we via Wormer en Jisp langs de lange polderdijken naar Alkmaar om weer terug te komen bij de startplaats in Bergen. 

Verzamelen doen we vanaf 10.00 uur bij restaurant Duinvermaak in Bergen. Vertrek om 11:00 uur. (Restaurant Duinvermaak, Breelaan 132 ,1861 GH Bergen.)

Aanmelden voor de rit: Ga je mee? Meld je dan i.v.m. de reservering van het lunchadres vóór 19 juli aan bij ritmeester Jan schrijver 06-50435352 / j.n.schrijver@outlook.com (nieuw mailadres van Jan) of bij Johan van Dijken 06-24656360 / j.dijken6@upcmail.nl. 

Tot 24 juli!

26 juni 2022: 3e rit VCNH ‘Polderen boven Amsterdam’

Staat deze al in je agenda? De 3e rit van VCNH op 26 juni: de ‘Polderen boven Amsterdam’-rit. Deze rit van 125 km voert door een handvol polders boven ‘s lands hoofdstad. We toeren door de Beemster, de Purmer, Wormer en Jisperveld, langs het Noord-Hollands kanaal en dwars door landelijk Amsterdam-Noord. Gegarandeerd veel groen, veel water en mooie vergezichten. 

Verzamelen doen we vanaf 9:45 uur bij het Van der Valk Hotel Volendam. Vertrek omstreeks 10:30 uur. Hotel Volendam, Wagenweg 1, 1145 PW Katwoude.

Aanmelden voor de rit: Ga je mee? Meld je dan i.v.m. de reservering van het lunchadres vóór 19 juni aan bij ritmeester Armin Wirtz (armin@onestopcom.nl) of bij Johan van Dijken 06-24656360/ j.dijken6@upcmail.nl. 

Tot 26 juni! En denk er om dat je voor de rit even tankt!

2e rit VCNH: prachtige rit door fraai landschap

Op 22 mei jl. reed een bont lint Vespa’s onder een stralend blauwe hemel tijdens de tweede rit van het seizoen door het prachtige Noord-Hollandse landschap.

De rit ‘Ontdek de Zaanstreek’ deed zijn naam eer aan. Het was zoals een van de Vespisti zei: “We hebben heel lang in deze streek gewoond en toch zijn we vandaag door dorpjes gereden die we nog niet kenden.” Ritmeester Amar Voogt startte zijn rit op het bijzonder fraaie, en tot enkele jaren geleden voor gewoon publiek niet-toegankelijke terrein, van het oude psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch in Castricum.

Via delen van oude zeedijken dwars door het polderlandschap werd onder meer het pittoreske Nauerna doorkruist, werden links en rechts oude Zaanse huisjes in Westzaan en Zaandam gepasseerd en op het oude munitiedepot-terrein van het Zaanse Hembrug bij het mooie, oud-industriële restaurant Lab 44 geluncht. Daarna werden schattige dorpjes, zoals Neck, Jisp en Krommedijk aangedaan. Een prachtige rit, die naar meer smaakt. Dat treft: 26 juni stappen we opnieuw op met de 3e rit van VCNH, die iets ten noorden van Amsterdam start. Zet deze datum alvast in de agenda. Tot dan!

22 mei: 2e rit VCNH ‘Ontdek de Zaanstreek’

Staat de 2e rit van VCNH op 22 mei al in je agenda? Onze voorzitter Amar Voogt heeft een fraaie rit uitgezet in de Zaanstreek. Centraal in deze ‘Ontdek de Zaanstreek’-rit staan water, oudheden, industrie en verdedigingswerken. Dus afstoffen die Vespa en meerijden!

Verzamelen doen we vanaf 10.00 uur in Bakkum/Castricum bij De Oude Keuken (www.deoudekeuken.net). Vanaf deze locatie vertrekken we uiterlijk om 11.00 uur voor een rit van zo’n 90 km. Vergeet je niet vooraf aan te melden als je meerijdt.

Adres: De Oude Keuken, Oude Parklaan 117, 1901 ZZ Castricum.

Let op als je naar De Oude Keuken rijdt. Het restaurant bevindt zich op het terrein van Parnassia. Dit terrein ligt links op de Zeeweg richting Castricum aan Zee. Volg het ANWB-bord Parnassia en daarna de borden De Oude Keuken.

Voor de navigatiegebruikers: navigeer naar Zeeweg 23, Castricum, sla daar linksaf (afslag Parnassia) en volg de borden naar De Oude Keuken.

Aanmelden voor de rit: Ga je mee? Meld je dan voor 15 mei aan bij Amar Voogt (a.voogt@hetnet.nl) of bij Johan van Dijken 06-24656360/ j.dijken6@upcmail.nl. 

 Tot 22 mei!

VCNH trapt nieuwe Vespa-seizoen af

Zondag 24 april trapte VCNH het rittenseizoen van 2022 af. De voorwaarden voor deze primavera-rit waren uitstekend: heerlijk zonnetje, fris windje en een ontluikend Noord-Hollands lentelandschap. Wat is er mooier dan toeren over verstilde landweggetjes langs oude lintdorpen met links en rechts de pracht en praal van de kleurrijke bollenvelden?

Met de Westfrieslandrit 2022 voerde ritmeester Jan Schrijver het lint Vespa-rijders door het traditionele Westfriesland: Spierdijk, Spanbroek, Wognum, Midwoud en het fraaie monumentendorp Twisk. De lunch werd geserveerd bij Het Nieuwe Bonte Paard in Abbekerk.

Via De Weere, Gouwe en het kanaaltje bij Langereis werd nog even een tussenstop gemaakt bij het praalgraf van Reinout van Brederode. Wie onlangs de NPO tv-serie ‘Het verhaal van Nederland’ heeft gezien, weet welke rol deze man in de vaderlandse geschiedenis heeft gespeeld. Vervolgens stuurde ritmeester Jan de Vespa-rijders via het groene polderlandschap richting de finish bij Oterleek.

Alle deelnemers waren het eens: een prachtige rit die naar meer smaakt. Zet maar alvast in de agenda: de 2e rit van VCNH op 22 mei. 

24 april: Westfrieslandrit 2022 VCNH

Het voorjaar roept en de natuur lonkt. Tijd voor de eerste VCNH-rit van 2022. Onze technische vraagbaak Jan Schrijver trapt het nieuwe Vespa-seizoen van VCNH af. Jan heeft weer een fraaie rit uitgezet in zijn geliefde West-Friesland. Hij omschrijft de rit als: ‘80 km langs oude lintdorpen en verstilde landweggetjes’. Nu al zin in.

Starten doen we bij Bianca`s Restaurant, Dorpsstraat 2, 1842 GV Oterleek. Verzamelen vanaf 10.30 uur, we starten de motoren om 11.00 uur.

Geef je voor zondag 17 april op bij Jan Schrijver 06-50435352/ jm.schrijver@quicknet.nl of bij Johan van Dijken 06-24656360/ j.dijken6@upcmail.nl.

Sleuteldag VCNH met Vespa Servizio

Zondag 3 april 2022 staat onze traditionele Sleuteldag weer op het programma. Deze keer op een nieuwe locatie en bij een nieuwe ‘Vespa-dokter’. Cirino Polizzi opent vanaf 10:00 uur zijn garagedeuren en heet iedereen van harte welkom om te sleutelen, om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. Voor koffie en lunch wordt gezorgd.

Wil je iets speciaals vervangen aan je Vespa, zorg dan zelf voor de juiste onderdelen, er is altijd wel iemand in de buurt die kan helpen of advies kan geven.

Wil je langskomen? Geef je dan voor 27 maart op bij Cirino of bij Johan van Dijken, zodat zij rekening kunnen houden met de lunch (Cirino: 06-14407077 – cirinopolizzi@hotmail.com / Johan: 072-5613146 / 06-24656360 – j.dijken6@upcmail.nl ).

Tot 3 april!

Adres Sleuteldag: Schagerweg 79-A, 1751 CB Schagerbrug.

ALV 6 maart 2022

Het bestuur van VCNH nodigt haar leden uit voor de Algemene Leden Vergadering op zondag 6 maart 2022. Start 13.30 uur. Check je mail voor de jaarstukken.

Locatie: PCC – Vondelstraat 41 in Alkmaar.

Laat even weten of je komt i.v.m. de catering.

Bel of mail Johan en Trieny (tel. 024656360 of 072-5613146 / e-mail: j.dijken6 @upcmail.nl).

Stichting Vespa Erfgoed Nederland van start

Aandacht voor de oldtimer Vespa en het erfgoed

Heeft u een Vespa oldtimer en rijdt u daar graag op? Heeft u een warm hart voor de klassieke Vespa? Dan bent u van harte welkom bij de Stichting Vespa Erfgoed Nederland. Wij hebben als doelstelling om het Vespa erfgoed van Nederland te behouden voor de toekomst.

Bij de oprichting van de Vespa Scooterclub Nederland (VSN) in 1992 is de P-serie populair. Inmiddels behoort deze Vespa, evenals de Vespa’s vanaf 1946, tot de klassieke Vespa’s. In die jaren is er veel aandacht voor deze Vespa’s en het is dan ook niet zo gek dat in 2004 het Vespa Oldtimer Register (VOR) start. In beginsel is het VOR voor de registratie van klassieke oldtimer Vespa’s van de Vespa clubleden maar al snel komen er Vespa Oldtimer Treffens en is het behoud van de Vespa historie een speerpunt. 

Vanaf 1996, en vooral na 2004 als de grote moderne Vespa’s zoals de Granturismo op de weg verschijnen worden ook de moderne Vespa’s populair onder de Vespa leden van de Vespa clubs. Bij de aangesloten Vespaclubs worden alle Vespa’s van jong tot oud gekoesterd maar de bijzondere belangstelling voor de oldtimer Vespa vervaagd. Vandaar dat de VSN ervoor kiest om het Vespa Oldtimer Register onder te brengen bij de Stichting Vespa Erfgoed Nederland. Een stichting waarbij het bestuur wordt gevormd door twee enthousiaste doorgewinterde Vespisten en clubleden van Vespaclubs. 

U kunt vanaf nu voor € 10,- per jaar donateur worden van de Stichting Vespa Erfgoed Nederland. U krijgt hiervoor regelmatig Nieuwsbrieven, er zullen evenementen worden georganiseerd en u steunt het behoud van Vespa erfgoed in Nederland.

Over de doelstelling, het bestuur en over de aanmelding als donateur of andere mogelijkheden kunt u meer lezen op de website van deze nieuwe stichting: 
stiven.nl of stichtingvespaerfgoednederland.nl

Nieuwjaarsborrel – AFGELAST

Het zal geen verrassing zijn: de Nieuwjaarsborrel 2022 is afgelast. Dit gezellige samenzijn en de traditionele aftrap van het nieuwe seizoen stond gepland op 9 januari. Het eerstvolgende evenement is de Algemene Ledenvergadering op 6 maart. Wellicht zien we elkaar dan weer. Blijf gezond!