VCNH Posts

Sleutelmiddag afgelast

Het zal geen verrassing zijn, maar het bestuur van VCNH heeft de Sleutelmiddag die gepland staat op zondag 25 april 2021 afgelast. Bijzonder jammer, omdat het doorgaans gezellige samenzijn voor de laatste keer bij onze technische man Jan Schrijver zou zijn. Jan heeft aangegeven dat hij stopt met het organiseren van de Sleutelmiddag en minder wil gaan sleutelen. Gelukkig blijft Jan wel als bestuurslid van VCNH actief.

Door het ‘pensioen’ van Jan is VCNH op zoek naar Jan Schrijver 2.0. Ben jij bereid om je kennis van Vespa’s te delen met clubleden die minder technische bagage hebben? Laat het dan weten aan een van onze bestuursleden.

Het eerstkomende VCNH-evenement is onze clubrit op 23 mei 2021. We zullen je tijdig informeren of deze rit doorgaat. 

Bestuur VCNH

Terug in de tijd: uit de oude doos

Er zijn twee bijzondere en zeer interessante filmpjes opgedoken van één van de voorlopers van VCNH, de VC Haarlem. Deze roemruchte Noord-Hollandse Vespa Club heeft twee Hemelvaart-evenementen op film vastgelegd in 1961 en 1962.

Op de films zijn vertegenwoordigers van vele nationale en internationale Vespa-clubs te zien. En dat Vespa-rijders soms rare capriolen uithalen, is blijkbaar van alle tijden. Misschien herkennen een aantal van onze oudere leden zichzelf nog wel in de oude beelden. Geniet van deze prachtige filmpjes.

Klik op onderstaande linkjes om de films te zien:

ALV 2021 gaat niet door

De Algemene Ledenvergadering 2021, die op 21 maart zou plaatsvinden, gaat helaas niet door. Corona gooit net zoals afgelopen jaar roet in het eten.

Het bestuur heeft besloten om oud-voorzitter Rob Hill vanwege zijn jarenlange inzet te benoemen tot erelid van onze club. Dezelfde eer valt ook Nel en Joop Koorn ten deel, die als jarenlange trouwe leden vele ritten en evenementen bijwoonden. Vanwege hun hoge leeftijd hebben zij besloten de Vespa voorgoed te parkeren.

Voor 2021 hebben we weer een volle evenementenkalender. We moeten nog afwachten wat er komend jaar allemaal mogelijk is. We blijven goede hoop houden. Blijf allemaal gezond en we duimen voor betere tijden.

Het bestuur van VCNH

Van de voorzitter

Beste leden van Vespa Club Noord Holland,

Wat is het een vreemd jaar geweest! We hadden mooie plannen voor dit Vespa-seizoen met vijf ritten, een kampeerweekend in september en voor het eerst een najaarsrit in oktober. Helaas kwam een onbekend virus ons land binnen en legde dit virus vervolgens ons land plat. Er zijn veel mensen ziek geworden en helaas moeten we ook doden betreuren. 

Het niet te onderschatten virus had ook een direct gevolg voor onze clubactiviteiten. Als bestuur waren we genoodzaakt om al in een vroeg stadium meerdere ritten te annuleren, wachtend op teruggang van het virus en versoepeling van de regels. Desondanks hebben we nog drie mooie ritten kunnen rijden. Het jaar 2020 gaat nu langzamerhand uit en vieren we de feestdagen in kleine kring.

Als bestuur spreken we de wens uit dat 2021 een ander jaar wordt. We hopen dat het beter gaat en we ook weer volop ritten kunnen rijden. Ze staan in ieder geval al weer op de planning. Toch moeten we er realistisch gezien rekening mee houden dat we het eerste half jaar volgens de coronarichtlijnen moeten leven en werken. De nieuwjaarsreceptie en de ALV zullen daardoor waarschijnlijk niet doorgaan. Uiteraard zullen we jullie daarover op de hoogte houden via de mail en Facebook. Leuk trouwens dat onze Facebook-berichten zo goed gelezen worden. Om onze leden enigszins tegemoet te komen voor het afgelopen jaar zullen we voor 2021 geen contributie heffen. 

Tot slot nog een leuke bestuursmededeling: we hebben een aantal ereleden benoemd. Allereerst oud-voorzitter Rob Hill, vanwege zijn jarenlange voorzitterschap van de VCNH. Daarnaast onze trouwe Joop en Nel, die jarenlang met onze ritten meereden en nu besloten hebben de Vespa aan de kant te zetten. Een moedig besluit. Normaal gesproken hadden we onze kersverse ereleden tijdens de ALV in het zonnetje gezet. Helaas hebben we dit nu op afstand moeten doen. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Ik hoop dat we elkaar allemaal snel in goede gezondheid weer kunnen zien.

Namens het bestuur wens ik jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar,

Amar Voogt

voorzitter

Evenementenkalender 2021 bekend

De agenda van 2021 kan weer gevuld worden met leuke Vespa-evenementen! Het bestuur van de VCNH heeft de data van de belangrijkste evenementen bekend gemaakt. Nu maar hopen dat corona niet weer te veel roet in het eten gooit.

21-03-2021: ALV

25-04-2021: Sleutelmiddag bij Jan Schrijver

23-05-2021: 1e rit (Ritmeester: Armin Wirtz)

12-06-2021 of 10-07-2021: BBQ VCNH

27-06-2021: 2e rit (Ritmeesters: Johan van Dijken en Albert van Zoolingen)

25-07-2021: 3e rit (Ritmeester: Jan Schrijver)

22-08-2021: 4e rit (Ritmeester: Nanda van der Gronden en Bart Homan)

19-09-2021: 5e rit (Ritmeester: Ton Verwindt)

17-10 -2021: 6e rit (Ritmeester: Amar Voogt)

Van de voorzitter

Beste leden,

Zoals jullie weten, zijn de coronaregels weer aangescherpt. Daarom heeft het bestuur besloten om de rit die gepland staat op 11 oktober a.s. van de kalender te halen. 

Hoe het rittenseizoen van 2021 eruit gaat zien, kan niemand voorspellen. Het bestuur van VCNH zal voor het einde van het jaar in ieder geval de koppen bij elkaar steken om een rittenagenda samen te stellen. We hopen dat we in 2021 weer wat meer ritten kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte. 

Mocht je zelf eens een rit willen organiseren, meld dit dan. Het is leuk om anderen kennis te laten maken met een deel van de provincie (en daarbuiten) die je zelf goed kent en bij anderen wat minder bekend is. Uiteraard staan de meer ervaren ritmeesters klaar om je te assisteren als dat nodig is. 

Hoewel we nog met veel onzekerheden naar volgend jaar blikken, hebben we als bestuur wel alvast een besluit genomen. Mede omdat we dit jaar maar de helft van alle geplande ritten hebben gereden, heeft het bestuur besloten om de contributiebijdrage voor 2021 te schrappen. 

Mochten we na onze komende bestuursvergadering nog mededelingen hebben, komen we hier snel bij jullie op terug.

Veel succes, wijsheid en gezondheid.

Amar Voogt, voorzitter VCNH 

VCNH-rit 27 september: ‘Over de Heuvelrug, door de Veluwe en langs de Rijn’

Ton en Irene Verwindt hebben op 27 september a.s. een schitterende rit van zo’n 115 km uitgezet: de ‘Over de Heuvelrug, door de Veluwe en langs de Rijn’-rit.

Startlocatie: Hotel Schimmel 1885, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. Let op: verzamelen vanaf 9:30 uur, de start is om 10:30 uur.

De rit is niet geschikt voor brom/snorscooters.

Wil je meerijden? Geef je dan voor 20 september op bij Ton Verwindt (mail: ton@verwindt.nl of via Whatsapp 06-26348882) of bij Johan van Dijken (072-5613146 – 06-24656360 of mail: j.dijken6 @upcmail.nl).

We zien elkaar op 27 september!

3e Wieringenrit verplaatst naar 6 september

De 3e Wieringenrit is wegens een tegenvallende weersverwachting verplaatst naar 6 september a.s. De vooruitzichten zijn dan heel wat zonniger.

Wil je meerijden? Dan moet je je (opnieuw) even aanmelden.

I.v.m. de coronaregels en het regelen van het lunchadres is het verzoek om je zo snel mogelijk voor de rit op te geven bij Jan Schrijver (072-5895635 / 06-50435352 of e-mail: jm.schrijver@quicknet.nl) of bij Johan van Dijken (072-5613146 / 06-24656360 of e-mail: j.dijken6@upcmail.nl).

Meer informatie over de rit vind je in de vorige post.

Tot 6 september!