Stichting Vespa Erfgoed Nederland van start

Aandacht voor de oldtimer Vespa en het erfgoed

Heeft u een Vespa oldtimer en rijdt u daar graag op? Heeft u een warm hart voor de klassieke Vespa? Dan bent u van harte welkom bij de Stichting Vespa Erfgoed Nederland. Wij hebben als doelstelling om het Vespa erfgoed van Nederland te behouden voor de toekomst.

Bij de oprichting van de Vespa Scooterclub Nederland (VSN) in 1992 is de P-serie populair. Inmiddels behoort deze Vespa, evenals de Vespa’s vanaf 1946, tot de klassieke Vespa’s. In die jaren is er veel aandacht voor deze Vespa’s en het is dan ook niet zo gek dat in 2004 het Vespa Oldtimer Register (VOR) start. In beginsel is het VOR voor de registratie van klassieke oldtimer Vespa’s van de Vespa clubleden maar al snel komen er Vespa Oldtimer Treffens en is het behoud van de Vespa historie een speerpunt. 

Vanaf 1996, en vooral na 2004 als de grote moderne Vespa’s zoals de Granturismo op de weg verschijnen worden ook de moderne Vespa’s populair onder de Vespa leden van de Vespa clubs. Bij de aangesloten Vespaclubs worden alle Vespa’s van jong tot oud gekoesterd maar de bijzondere belangstelling voor de oldtimer Vespa vervaagd. Vandaar dat de VSN ervoor kiest om het Vespa Oldtimer Register onder te brengen bij de Stichting Vespa Erfgoed Nederland. Een stichting waarbij het bestuur wordt gevormd door twee enthousiaste doorgewinterde Vespisten en clubleden van Vespaclubs. 

U kunt vanaf nu voor € 10,- per jaar donateur worden van de Stichting Vespa Erfgoed Nederland. U krijgt hiervoor regelmatig Nieuwsbrieven, er zullen evenementen worden georganiseerd en u steunt het behoud van Vespa erfgoed in Nederland.

Over de doelstelling, het bestuur en over de aanmelding als donateur of andere mogelijkheden kunt u meer lezen op de website van deze nieuwe stichting: 
stiven.nl of stichtingvespaerfgoednederland.nl

%d bloggers liken dit: